Till innehållet

Lärande för Insikt om Välmående (LIV)

Projektet drevs av: Neuroforum

Beskrivning av projektet

Föreningen Neuroforum ska tillsammans med elever på Kattegattgymnasiet ta fram ett pedagogiskt förhållningssätt som grundar sig i evidensbaserad kunskap om hjärnan.

.Målet är att minska den psykiska ohälsan, stärka skolresultaten och bidra till en pedagogik som utgår från kunskap om hjärnans funktioner.

Projektet består av tre faser; Etablera, Pröva och Integrera. Gemensamt för dem är att målgruppen, tillsammans med forskare leder processen och tar fram den metod som bäst lämpar sig för dem. Hänsyn tas till de många olika förutsättningar som skolans elever och inriktningar har.

Projektet når samtliga 1 400 elever på gymnasiet. Flera andra skolor i regionen och i andra delar av Sverige följer insatsen. Efter projekttiden ska metoden/förhållningssättet drivas vidare i skolans regi och kan implementeras av andra skolor runt om i landet.

Efter projektet

  • Elever, lärare, skolpersonal och vårdnadshavare har fått ökad kunskap om hjärnhälsa och hur den påverkar kunskapsutvecklingen.
  • Elever har tillsammans med skolans personal tagit fram skolmiljöer och funktioner som stärkt elevhälsan på skolan.
  • Relationerna mellan elever och skolpersonal har stärkts.
  • LIV har etablerats som ett förhållningssätt som lärare och elever följer.

Beviljat belopp

5 038 549 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2021 och avslutades i juli 2024.

Beviljat belopp

5 038 549 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2021 och avslutades i juli 2024.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • Vuxensyskon

    Vuxensyskon är ett anhörigprojekt med syftet att lyfta behov och frågeställningar hos vuxna personer som har syskon med funktionsnedsättning.

  • Seniorvän - kontaktperson för äldre

    Syftet med projektet är att minska den ofrivilliga ensamheten och öka livskvaliteten hos äldre med funktionsnedsättning.

  • Oss unga emellan - Folkbildning och samtalsverktyg till unga om psykisk ohälsa (Vara Nere)

    Projektet ska ta fram olika verktyg med syfte att öka kunskap om psykisk ohälsa, minska stigma och stärka beredskapen att agera när man själv eller…

Sidan uppdaterades 2024-12-29.