Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Locker Room Talk = Fair Play

Projektet drivs av: Locker Room Talk

Beskrivning av projektet

Projektet ska vidareutveckla och sprida en metod till hela landet som syftar till att lyfta samtal kring jämställdhet i idrottsföreningars omklädningsrum, för pojkar i åldern 10 till 14 år.  

Locker Room Talk (LRT) har tagit fram en metod som syftar till att lyfta samtal kring jämställdhet i idrottsföreningars omklädningsrum, för pojkar i åldern 10 till 14 år. Metoden består av ett antal samtalsträffar under åtta veckor där målgruppen tillsammans med unga vuxna diskuterar jämställdhet, machokultur, schyssta attityder och hur man kan skapa en ny manlighet. Nu vill organisationen vidareutveckla metoden och samtidigt sprida den till hela landet. Detta ska göras genom att fem utvalda idrottsdistrikt får en utbildningsansvarig som i sin tur kommer att utbilda fler killar, tränare/ledare och idrottsföreningar i sitt distrikt.

Efter projektets slut kommer Locker Room Talk tillsammans med distriktsansvariga att kunna fortsätta arbetet på lokal nivå genom lokala samarbeten.

Några viktiga samarbetspartners under projektets gång förutom de fem distrikten, Norrbotten, Småland, Skåne, Stockholm och Östergötland är Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Ishockeyförbundet.

Projektets tidstatus

83%

Projektet startade i april 2019 och avslutas i april 2022.

Projektets tidstatus

83%

Projektet startade i april 2019 och avslutas i april 2022.

Kontakt

Ort
Finspång
Sidan uppdaterades 2021-03-24.