Till innehållet

Locker Room Talk = Fair Play

Projektet drivs av: Locker Room Talk

Beskrivning av projektet

Projektet ska vidareutveckla och sprida en metod till hela landet som syftar till att lyfta samtal kring jämställdhet i idrottsföreningars omklädningsrum, för pojkar i åldern 10 till 14 år.  

Locker Room Talk (LRT) har tagit fram en metod som syftar till att lyfta samtal kring jämställdhet i idrottsföreningars omklädningsrum, för pojkar i åldern 10 till 14 år. Metoden består av ett antal samtalsträffar under åtta veckor där målgruppen tillsammans med unga vuxna diskuterar jämställdhet, machokultur, schyssta attityder och hur man kan skapa en ny manlighet. Nu vill organisationen vidareutveckla metoden och samtidigt sprida den till hela landet. Detta ska göras genom att fem utvalda idrottsdistrikt får en utbildningsansvarig som i sin tur kommer att utbilda fler killar, tränare/ledare och idrottsföreningar i sitt distrikt.

Efter projektets slut kommer Locker Room Talk tillsammans med distriktsansvariga att kunna fortsätta arbetet på lokal nivå genom lokala samarbeten.

Några viktiga samarbetspartners under projektets gång förutom de fem distrikten, Norrbotten, Småland, Skåne, Stockholm och Östergötland är Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Ishockeyförbundet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2019 och avslutades i april 2022.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2019 och avslutades i april 2022.

Kontakt

Ort
Finspång

Liknande projekt

  • Utbildningstrappan för en jämställd idrott

    Locker Room Talk har under ett antal år arbetat med att ta fram digitala utbildningar för killar 10 - 14 år kring attityder och värderingar i…

  • Utveckling av ny normkreativ funkisverksamhet med dragshow som kärna

    Projektet ska tillsammans med barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning utveckla tillgängliga normkreativa sagostunder i form av dragshows.

  • Yallas jämställda hem

    Syftet med projektet är att rusta ensamkommande barn i familje- eller HVB-hem med kunskaper och förutsättningar för ett självständigt liv i Sverige.

Sidan uppdaterades 2021-03-24.