Till innehållet

Löpning som social språngbräda för unga i Järva

Projektet drevs av: Kista Sportsclub, Akalla Run

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att använda löpning som verktyg för att skapa social utveckling och integration för nyanlända och bosatta ungdomar i Järva.

Målet är att tillsammans med målgruppen skapa hälsofrämjande aktiviteter med fokus på löpning, samt skapa en gemenskap mellan människor för att främja integration. Målgruppen är ungdomar i Järva. Projektet ska genom utåtriktade informationsinsatser erbjuda möjligheter till träning, och tillsammans med målgruppen anpassa aktiviteterna till det de tycker är roligt. Gemensamma aktiviter med personer från andra områden ska arrangeras. Projektet ska förbättra kontakter och samarbeten med andra klubbar, samt arrangera och delta i olika lopp. Efter projektets slut ska Kista Sports Club Friidrott driva projektet i lokala grupper i området.

Efter projektet

Projektet ledde till att många barn och unga samt deras föräldrar på olika sätt provat på olika idrotts- och motionsaktiviteter men med fokus på löpning. Utöver löpträning två gånger i veckan har projektet arrangerat olika lopp, skolpromenader (för att tillsammans gå till skolan), Pokemon run, skolstafetter, lovaktiviteter samt skidåkning på Spånga IP.

Verksamheten fortsätter i mindre skala på olika sätt men inom föreningen Rinkeby Run. Järva Skolstafett fortsätter i samarbete med Lidingöloppet, Skidåkning på Spånga IP fortsätter med förhoppning på kall vinter med snö. Aktiviteter kommer att fortsätta inom föreningen Rinkeby Run med hjälp av sponsorer och lovbidrag från kommunen.

Rinkeby Run

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2016 och avslutades i december 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2016 och avslutades i december 2019.

Kontakt

Ort
Kista

Liknande projekt

  • Svensk-Somaliska barn och föräldrar i samhällets mångfald

    Syftet med projektet är att skapa bättre förutsättningar för svensk-somaliska barn och ungdomar mellan 0-6 år till en bra uppväxt och ett gott liv.

  • Slöjd Lab

    Projektet ska tillsammans med lokala aktörer starta kreativa verkstäder i fyra bostadsområden i Borlänge. Där ska ungdomar mellan 12-16 år mötas…

  • Mångkulturell ungdomsledarakademi

    Folkbildarna i Värmland ska utveckla en mångkulturell ledarskapsakademi för unga i åldern 14 till 20 år i stadsdelen Kronoparken i Karlstad för att…

Sidan uppdaterades 2021-01-18.