Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Ny matematik

Projektet drivs av: Warbergs Dart Club

Beskrivning av projektet

Huvudräkning är något som kraftigt har försämrats bland många elever. Metoden som prövas och utvecklas är en dart-metod, och den finns även som ett dataprogram och kan användas på smart-board. Målgruppen är elever i årskurs 3-9.

Att förbättra barn och ungdomars matematikkunskaper genom att göra dem delaktiga i att lära sig matematik på ett nytt och roligt sätt för att stärka deras självbild, självförtroende och tillit till sin egen förmåga.

Öka barn och ungdomars kapacitet till huvudräkning och på så sätt stärka deras självbild, självförtroende samt tillit till sin egen förmåga.

Projektet har tagit fram en lärarhandledning och metoden ska spridas till skolor i Varberg och Falkenberg, och även nationellt.

Barn och ungdomar är delaktiga genom att utforma lektionerna. 

Skolor i Varberg och Falkenberg

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2012 och avslutades i juli 2015.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2012 och avslutades i juli 2015.

Kontakt

Ort
Varberg
Sidan uppdaterades 2020-06-02.