Beskrivning av projektet
En lokal lämplig för att samla ungdom och låta dem träna och tävla i virtuell bilsport, en lokal att utveckla gemenskap och kamratanda. En lokal att träffas i, att jobba med att arrangera våra populära tävlingar. En lokal för kultur.
Karlskoga Motorförening bildades 1988 med inriktning om att bedriva träning och tävlingsverksamhet på Karlskoga Motorstadion. Föreningen bestod då av ett gäng glada kompisar som ville driva detta tillsammans och hade motorsport som intresse. Alla var från Karlskoga och man träffades ofta hemma hos någon i gruppen för att planera verksamheten. Vid denna tid bestod klubben av en handfull medlemmar och tävlingarna inskränktes till några långlopp för bilar på en mycket låg nivå. Under årens lopp har mycket förändrats. Idag består Karlskoga MF av ca 900 medlemmar som är spridda från Norrland till Skåne. Karlskoga MF arrangerar allt från klubb/ distriktstävlingar till SM, EM och VM. Idag har vi tillresande tävlande och funktionärer från hela landet som kommer till de tävlingar vi arrangerar: Kanonloppet, SM i Roadracing, Scandinavian Open Int Roadracing Series, Nordic Six Hours Cup, Racinghistoriska Klubbens Velodromlopp samt många fler tävlingar. Karlskoga Motorförening har under alla år omsatt sin ekonomi i föreningens funktionärer och tävlande, man har gjort som det åligger en ideell förening och återanvänt pengarna i föreningen. Men hela tiden var det något som saknades: En lokal lämplig för att samla ungdom och låta dem träna och tävla i virtuell bilsport, en lokal att utveckla gemenskap och kamratanda. En lokal att träffas i, att jobba med att arrangera våra populära tävlingar. En lokal för kultur. En lokal för möten.
Med vårt projekt hoppades vi öka tillgängligheten för alla, samt uppfylla föreningen största önskan, att få igång en ungdomsverksamhet, som så väl behövs. Vi hade inte jättestora förväntningar att det skulle ske över en natt, men med idogt arbete ser vi i dag och för framtiden en positiv trend.
Redan när projektet startades lade föreningen en plan för genomförandet. Det är ju alltid lätt att lägga en plan, men svårare att följa den då det är många ideella människor som är involverade, och tiden måste ju passa för alla. När nu projektet nu är så färdigt det kan vara, så fortsätter ju jobbet oförtrutet. Nya medlemmar och framförallt unga medlemmar skall värvas och stanna i verksamheten. Föreningens arkiv skall digitaliseras för att ge besökare möjlighet att via digitala media fritt vandra i föreningen och banans historia. En fortsatt utveckling av Virtuell bilsport sker löpande.
I hela projektet har många varit delaktiga. Viktigast har varit alla våra finansiärer och sponsorer. Men många människor har lagt ned massor av tid för att få lokalen att bli så fin som den är. Delaktigheten har smittat av sig och delaktighet är i dag synonymt med gemenskap för föreningen!
Vi är väldigt stolta över att Arvsfonden, Riksidrottsförbundet, Karlskoga Kommun och en rad sponsorer velat hjälpa oss att få en så fin lokal.
Projektets tidstatus
Projektet beviljades stöd i februari 2011.
Projektets tidstatus
Projektet beviljades stöd i februari 2011.