Till innehållet

Parasportskolan

Projektet drivs av: IFAH Parasport

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att föreningar över hela Sverige ska starta och utveckla parasportsportskolor i vilka barn och unga med funktionsnedsättning får möjlighet att utöva fysisk aktivitet utifrån sina egna förutsättningar. Ambitionen är att det ska finnas ett stort utbud av olika idrotter att välja bland och särskilt fokus kommer att läggas på den del av målgruppen som har flerfunktionsnedsättning, då befintligt idrottsutbud för dessa individer är ytterst begränsat.

En central del i projektet blir uppbyggnaden av webbplatsen parasportskolan.se där organisationer runt om i landet ska erbjudas stöd och verktyg för att kunna starta och vidareutveckla egna parasportskolor. På webbplatsen kommer startpaket, träningsupplägg och instruktionsfilmer med mera att finnas.

Projektet kommer även att genomföra kompetenshöjande workshoppar för föreningar samt ett stort antal evenemang såsom exempelvis prova-på-dagar.

Projektet genomförs i samverkan med lokala och regionala föreningar samt med ett antal specialidrottsförbund. De sistnämnda har särskilt ansvar för att bidra med kompetens till respektive idrotters avsnitt på parasportskolan.se.

Parasportskolorna drivs efter projektet vidare av respektive förening med fortsatt stöd från specialidrottsförbunden och stödmottagaren som även behåller ansvaret för parasportskolan.se.

Beviljat belopp

5 890 892 kronor

Projektets tidstatus

4%

Projektet startade i mars 2024 och avslutas i mars 2027.

Beviljat belopp

5 890 892 kronor

Projektets tidstatus

4%

Projektet startade i mars 2024 och avslutas i mars 2027.

Kontakt

Ort
Bromma

Liknande projekt

  • Skolbäcken

    Projektet ska anpassa och utveckla en befintlig skolverksamhet som bedrivs av Sportfiskarna för att inkludera målgruppen elever i grundsär- och…

  • Boccia för ungdomar med gravare funktionsnedsättningar

    IFAH (Idrottsföreningen för alla handikappade) vill i samarbete med föreningen Tranan HIK öka intresset för boccia i Stockholm och Mälardalen.

  • Framefotboll med parasportskola

    Projektet ska i Sverige etablera sporten Frame Fotboll efter brittisk förebild. I Frame Fotboll ingår fem spelare i varje lag och man använder sig…

Sidan uppdaterades 2024-03-12.