Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Porrens verklighet - en förstudie

Projektet drivs av: Another Development Foundation

Beskrivning av projektet

Another Development foundation vill tillsammans med ungdomsföreningen SNAF-Sexualkunskapen ni aldrig fick, genomföra en förstudie för att undersöka förutsättningarna för att kunna bygga upp en digital plattform där unga kvinnor är drivande.

Plattformen ska ha utgångspunkt i flickors och unga kvinnors verklighet och erfarenheter av utsatthet för sexism, sexualiserade trakasserier och olika former av sexualiserat våld kopplat direkt eller indirekt till pornografin. Under förstudien ska man undersöka behov, förutsättningar och möjligheter för att kunna hitta finansiering till en uppbyggnad av en digital plattform i samverkan med Riksorganisationen Unizon, föreningen Talita och Sveriges Kvinnolobby.

Den långsiktiga målsättningen är att efter förstudiens slut söka fortsatta medel ifrån Arvsfonden och/eller andra finansieringskällor för att möjliggöra arbetet med att etablera en plattform som leds och drivs av unga kvinnor.

Beviljat belopp

499 440 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2021 och avslutades i augusti 2021.

Beviljat belopp

499 440 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2021 och avslutades i augusti 2021.

Kontakt

Sidan uppdaterades 2021-03-16.