Till innehållet

Tillgänglighetsanpassning av tennishall

Projektet drevs av: Göteborgs Lawn-Tennisklubb (GLTK)

Beskrivning av projektet

Göteborgs Lawn-Tennisklubb ska tillgänglighetsanpassa sin tennishall och tillhörande omklädningsrum för att kunna starta verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Syftet med att tillgänglighetsanpassa tennishall och tillhörande omklädningsrum är för att kunna starta verksamhet för personer med funktionsnedsättning, bland annat rullstolstennis. Verksamheten kommer att bestå av prova-på-dagar och organiserad träning två gånger i veckan för olika åldrar. I projektet ingår att installera en hiss, bygga ramper och anpassa två omklädningsrum.

Samarbete sker med Göteborgs stad, lokala föreningar och funktionshinderorgansiationer samt förbund på distrikts- och nationell nivå inom tennis, idrott och parasport.

Efter projektet

Byggnationen är genomförd enligt plan. Viss verksamhet hann komma igång innan pandemin. Föreningen hann ha ett antal prova-på-tillfällen för att få igång verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Antalet deltagare har varit mellan 3-10 personer vid dessa tillfällen. Liknande aktivitet anordnades även vid Tennisens dag. Tanken är att de som provar på ska fortsätta spela tennis och bli medlemmar.

 

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2017.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2021-08-27.