Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Väva in (f.d. Skolprogram på Sidenväveriet)

Projektet drivs av: Stiftelsen K.A Almgren sidenväveri & museum

Beskrivning av projektet

Med utgångspunkt i sidenväveriets unika miljö och samlingar ska elever och lärare från olika skolor tillsammans med museipersonal utforma olika skolprogram kopplade till skolans kursplaner och Agenda 2030.

Arbetet blandar teori och praktik och ger historiska perspektiv på aktuella hållbarhetsfrågor, arbetsvillkor, jämställdhet, mänskliga rättigheter och demokrati. Elever kommer att medverka i olika delar av museets verksamhet, bland annat som guider. Till projektet knyts museer och föreningar från olika delar av landet samt flera andra arvsfondsprojekt som arbetar med hållbarhetsfrågor.

Efter projektet blir skolprogrammen en del av museets och flera av samverkansparternas ordinarie verksamhet. Det material som tas fram kommer att vara fortsatt tillgängligt för nedladdning via webben. Programmen kommer även framöver att spridas nationellt för användning vid skolor och museer.

Beviljat belopp

2 380 875 kronor

Projektets tidstatus

36%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutas i oktober 2023.

Beviljat belopp

2 380 875 kronor

Projektets tidstatus

36%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutas i oktober 2023.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2021-09-30.