Logotyp

När projekt som har fått stöd ur Allmänna arvsfonden producerar eget material, till exempel hemsidor, broschyrer, mässmontrar och filmer, ska Arvsfondens logotyp finnas med på dessa.
Senast uppdaterad: 18 november, 2016 - 10:31

Logotyper

Arvsfondens logotyp ska tryckas eller publiceras antingen i svart eller vitt. Allt beroende på vilken bakgrund den placeras mot. Högsta kontrast ska eftersträvas. Det allra bästa är om den vita logotypen placeras mot en svart bakgrund och den svarta logotypen mot en vit bakgrund. Undvik alltså oroliga bakgrunder som minskar tydligheten, läsbarheten och kontrasten.

Logotypen får inte på något vis förändras i färg eller form. Den får alltså inte skevas, delas upp, animeras eller färgas om. När logotypen används i filmer och andra rörliga media får den tonas in och ut, om man så önskar. Däremot får den inte åka, rulla, studsa eller på andra vis animeras.

När logotypen ska placeras intill andra logotyper, texter eller andra grafiska element måste det finnas ett säkerhetsavstånd på motsvarande en halv logotyp (radien) till nästa objekt. 

De olika formaten på logotypen som kan laddas ner är:

EPS
Ett vektoriserat och därmed oförstörbart format. Det kan skalas upp och ned hur mycket som helst utan att förlora kvaliteten. Eps använder man främst i tryck.
Ladda ner logotyper som EPS (svart och vit). Logotyperna är komprimerade som en zip-fil.

TIF
Ett högupplöst pixelformat. Detta format lämpar sig också för tryck men är också lämpligt att skala ner till önskad storlek i filmer eller webbproduktioner och exportera om till annat format.
Ladda ner logotyper som TIF (svart och vit). Logotyperna är komprimerade som en zip-fil.

PNG
Ett komprimerat format som lämpar sig för webb såväl som presentationer och film. Det är transparent, vilket betyder att endast logotypen syns - inte bakgrunden.
Ladda ner svart logotyp.
Ladda ner vit logotyp. Då logotypen är vit med genomskinlig bakgrund så ser du den inte efter du klickat på länken. Högerklicka i vänstra övre hörnet för att spara ner den.

JPG
Ett komprimerat pixelformat som lämpar sig för webbsidor, worddokument och Powerpoint-presentationer. Inte transparent.
Ladda ner svart logotyp.
Ladda ner vit logotyp

Alla format kan laddas ner från rutan nedan i både svart och vitt.
Ladda ner alla logotyper. Logotyperna är komprimerade som en zip-fil.

Webbannonser

De webbannonser, eller banners, som går att ladda hem här nedan är samlade i ett paket (zip) innehållande fem olika varianter. De finns i storlekarna 300x250 px, 300x600 px, 320x100 px, 336x280 px och 728x90 px. Skulle projektet behöva något annat specifikt format går det bra att beställa en från Arvsfonden. När bannern läggs upp på projektets hemsida ska den länkas till http://www.arvsfonden.se.
Ladda ner webbannonser. Paketet är komprimerat som zip-fil.